A Hilton és a Marriott hotellánc is új magyarországi franchise szálloda megnyitásáról számolt be.

A Marriott megállapodást kötött a budapesti székhelyű QPR Properties Kft.-vel az ikonikus W Hotels márka magyarországi debütálásáról – írja a Franchising.hu. 

A W Budapest luxushotelt az Andrássy úton, az Operával szemben alakítják ki, a 162 szoba mellett elnöki lakosztálynak, étteremnek, konferenciatermeknek, spa-, fitnesz- és uszodarészlegnek is otthont ad majd. 

162 szoba mellett elnöki lakosztálynak is lesz helyForrás: MTI/Mohai Balázs

A W Hotels márka jelenleg egy 50 hotelből álló portfóliót tudhat magáénak, és jó úton jár afelé, hogy 2020-ra elérje a célként kitűzött 75 szállodás létszámot. 

A Marriott azt közölte, hogy a W Budapest hotel megnyitása a luxusszállodák és utazások iránti megnövekedett keresletre ad választ, és hozzájárul, erősíti a vállalat által kiemelt európai növekedést. 

A W Budapest a Marriott hatodik magyarországi egysége lesz. 

Nyitás 2018-ban 

A W Budapest bejelentése után egy másik hotelóriás, a Hilton is egy új budapesti szálloda megnyitásáról adott hírt. A lánc szintén az Andrássy út közelében tervezi megnyitni legújabb, immár harmadik magyarországi szállodáját 

Hilton Garden Inn Budapest City Centre név alatt. 

A VI. kerületi Lázár utcai hotel a tervek szerint 2018-ban nyílik meg, az Accent Hotel Management üzemelteti majd, amely jelenleg 16 hazai hotel, köztük több ötcsillagos luxushotel és négycsillagos gyógyszálloda üzemeltetésért is felelős – írja a travelo.hu.