Újabb kedvezményekről beszélt Varga Mihály

Varga Mihály FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus sajtótájékoztató SZEMÉLY
Pozsony, 2016. szeptember 10. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az európai uniós (EU) tagállamok pénzügyminisztereinek informális találkozóján tartott sajtótájékoztatóján a pozsonyi Vigadó épületében 2016. szeptember 10-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Miután egyeztettek a munkaadói érdekképviseletekkel és az önkormányzatokkal, a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek majd életbe, hogy így csökkentsék a regionális különbségeket – mondta a nemzetgazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály elmondta, a kormány januári ülésén több olyan beruházást támogatott, amelyet önkormányzatok valósítanak meg. Szentgotthárdot, Mórahalmot és Mosonmagyaróvárt említette.

A terv szerint főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni,

  • részben a bejárási költségek további csökkentésével,
  • a szálláshelyek költségeinek kedvezményes elszámolásával – fejtette ki.
Főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most kiadott foglalkoztatási adatait kommentálva Varga Mihály elmondta, a gazdaság teljesítménye és a gazdaságpolitikai erőfeszítések nyomán 2010 óta 702 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon.

A növekedés elsősorban a versenyszférában következett be. Jó hír, hogy a foglalkoztatás növekedésével együtt csökkent a magyar gazdaság munkaerő-tartalékát jelentő közfoglalkoztatottak és a külföldi munkavállalók száma.