Rekordalacsony a munkanélküliségi ráta Németországban

Berlin: Chancellor Merkel meets with prime minister of New Zealand Bill English Newzulu Citizenside CITIZENSIDE/S.A. Struck Berlin Berlin-Mitte Bundeskanzler Besuch Deutschland Empfangen Europa Führungsperson Gipfeltreffen Kanzleramt Kanzler Konferenz Min
GERMANY, Berlin: Federal Chancellor Angela Merkel speaks during the visit of New Zealand's prime minister, Bill English, in the chancellor's office on January 16, 2017 in Berlin, Germany. - S.A. Struck
Vágólapra másolva!
Januárban szezonális kiigazítással, az 1990-es német újraegyesítés óta a legalacsonyabbra, 5,9 százalékosra csökkent a munkanélküliségi ráta Németországban a szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit kedden közzétett kimutatása szerint.
Vágólapra másolva!

Elemzők a decemberivel megegyező 6 százalékos munkanélküliségi rátát vártak januárra is. A munkanélküliek száma 26 ezerrel, 2,605 millióra csökkent.

Szezonális kiigazítás nélkül azonban a munkanélküliek száma januárban 209 ezerrel haladta meg a decemberit, a munkanélküliségi ráta pedig 6,3 százalékra nőtt a decemberi 5,8 százalékról.
A német gazdaság kb. fél százalékkal gyarapodott a negyedik negyedévben. A Bundesbank optimista, szerintük tovább csökkenhet a munkanélküliség – közölte a Bloomberg.

Még többen dolgozhatnak, a kancellár asszonynak van oka örülni Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/S.A. Struck

A munkanélküliek száma kb. 15 ezerrel csökkent a volt Nyugat-Németország területén, és 10 ezerrel a keleti tartományokban.