Az állami támogatás növelte az érdeklődést az elektromos autók iránt

2017.02.07. 17:01

Újabb lendületet adott a zöld rendszámú flották bővítésének a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett, elektromos autók beszerzését támogató pályázat - állapították meg az Arval flottakezelő szakértői. Úgy vélik, a növekedésben szerepet játszik a pénzügyi konstrukciók változatossága is.

Az alacsony üzemeltetési költségek és a kedvező fogyasztás, valamint az egyéb kedvezmények - például az ingyenes parkolás - egyre többek számára teszik megfontolandóvá az elektromos jármű beszerzését.

Kühn Patrik, az Arval operációs igazgatója szerint mindezek jelentős összeget tesznek ki: a tisztán elektromos meghajtású autók karbantartási költsége átlagosan 40 százalékkal alacsonyabb a hagyományos belső égésű motorral szerelt járművekénél, míg az üzemanyag-költségkülönbözet figyelembe vételével a megtakarítás akár 60 százalék is lehet.

Megéri elektromos autóra váltaniForrás: APF/F.FOUCHA/Franck Foucha

A flottakezelő szakemberei felhívták a figyelmet arra, hogy fontos a megfelelő szervizháttér megléte, hiszen egy ilyen autó teljesen eltérő beavatkozásokat kíván, és természetesen több töltőállomásra van szükség. E téren azonban jól látható a fejlődés, a technológia pedig egyre kiforrottabbá válik.