Két cégre válik szét a METRO Csoport

General shareholder's meeting Metro Group facial_expression SPEAKING Olaf Koch SQUARE FORMAT
The chairman of the board of Metro Group, Olaf Koch, speaks during Metro Group's general shareholder's meeting in Duesseldorf, Germany, 20 February 2015. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa
Vágólapra másolva!
Düsseldorfban tartott közgyűlése során a METRO Csoport részvényeseinek 99,95 százaléka jóváhagyta a szétválás tényét, amelynek értelmében a vállalatcsoport mostantól két önálló cégként folytatja tovább működését, közölte a német csoport.
Vágólapra másolva!

A döntés értelmében két független vállalat jön létre:

  • egy vezető nagykereskedelmi és élelmiszer-szakértő továbbra is a METRO márka név alatt, illetve
  • egy, a szórakoztató elektronika terén európai piacvezető cég CECONOMY néven.

A szétválás mindkét vállalatnak lehetővé teszi, hogy fogyasztóik számára saját piaci területükön viszonylag gyorsan további értékeket teremtsenek, közölte a METRO Csoport.

valamint az egészséges növekedéshez. Az elmúlt években sokat dolgoztunk azért, hogy sikeres legyen az átalakulás” – idézi a közlemény Olaf Kochot, a METRO AG igazgatótanácsának elnökét.

Olaf Koch, a METRO AG igazgatótanácsának elnöke Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Mint írják, a METRO Csoport 35 országban van jelen 220 ezernél is több alkalmazottal. Eddig a METRO/Makro Cash & Carry mellett a Media Markt és a Saturn – Európa első számú elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi áruházlánca – és a Real hipermarketek alkották a csoportot.