Sztrájk után béremelés az Audi Hungariánál

Audi Hungaria Zrt. gyár Győr sztrájk Szabó István; Horváth Zoltán; Németh Sándor
Győr, 2017. január 26. Németh Sándor, Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) elnöke beszédet mond az Audi Hungaria Zrt. egyik épületének tetején az (AHFSZ) kétórás figyelmeztető sztrájkja alatt 2017. január 26-án. Mellette Háromi László (b2), Szabó István (j2) és Csalogány György (j) az AHFSZ elnökhelyettesei, valamint Horváth Zoltán, a sztrájkbizottság tagja (b). MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Megállapodott az idei és a jövő évi bérekről pénteken az Audi Hungaria Zrt. vezetése és a cégnél működő szakszervezet, a megállapodást várhatóan hétfőn aláírják – közölte az Audi Hungária Független Szakszervezet a honlapján.
Vágólapra másolva!

A szakszervezet tájékoztatása szerint

ez év január 1-jével harmincezer forinttal nő az alapbér,

június 1-jétől pedig az egyéni mozgóbérből három százalékot az alapbérbe építenek.

2018. január 1-jétől szintén harmincezer forinttal emelkedik az alapbér, a mozgóbérből pedig további három százalékot építenek az alapbérbe. A választható béren kívüli juttatás kerete az idén 600 ezer, jövőre 620 ezer forint lesz.

Németh Sándor, az Audi Hungária Független Szakszervezet elnöke beszédet mond az Audi Hungaria Zrt. egyik épületének tetején a kétórás figyelmeztető sztrájk alatt január 26-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A lojalitásbónuszt idén július 1-jén vezetik be. Az öt és tizenöt évet a vállalatnál dolgozók körében ötévente, ezt követően a huszonöt évet elérők körében évente sávosan emelkedik a bónusz összege, amelyet havonta kapnak meg a dolgozók, öt- és húszezer forint között.

Az AHFSZ és az Audi Hungaria Zrt. között tavaly novemberben kezdődtek a bértárgyalások.
A győri vállalat dolgozói január 28-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután a szakszervezet eredménytelennek nyilvánította az addigi tárgyalásokat. A sztrájkban a motorgyári dolgozók közül mintegy ezerötszázan vettek részt.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója. A gyárban jelenleg 11 500-an dolgoznak.