A kormány hosszabb távon azt szeretné elérni, hogy tovább mérsékelje a munkát terhelő járulékokat, adókat, a kormánynak a munkaadók és munkavállalók szervezeteivel tavaly novemberben kötött 6 éves megállapodása 2022-ig további jelentős járulékcsökkenést fog eredményezni, jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterForrás: MTI/Kovács Tamás

Varga Mihály elmondta, a kabinet előzőleg egy olyan beszállítói program elindításáról tárgyalt, amely azt célozza meg, hogy a következő években a magyar nagyvállalatok, illetve az itteni multinacionális cégek képesek legyenek jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást (kkv) bevonni a beszállítói hálózatukba, és lehetőség szerint ezeket a kkv-kat a nemzetközi piacra is kivinni, ott sikerrel szerepeltetni.

A miniszter megerősítette, hogy az idén a kormány

a tavalyi szerényebb bővülés után 4 százalék fölötti gazdasági növekedést vár, a tavaly novemberi megállapodás is segíti a magasabb növekedési ráta elérését.