A közeljövőben a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa két tagjának is lejár a mandátuma, ezért az Országgyűlésnek két új tagot kell választania.

Cinkotai Jánost 2011. március 22-én 6 évre választották a tanács tagjává,

helyére az Origo értesülése szerint Parragh Bianka kerülhet. Kocziszky Györgyöt – akinek mandátuma április elején jár le – várhatóan újraválasztja a Parlament.

Parragh Bianka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kara, Közpénzügyi és Államháztartási Intézetének adjunktusa, emellett az Óbudai Egyetemen a Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment Intézetében is adjunktusként dolgozik. Nyilvánosan elérhető önéletrajza szerint kutatási területe a gazdasági szabályozás és koordináció az állam és a gazdasági szereplők kapcsolatrendszerében, a gazdasági szereplők vállalati versenyképességi összetevői, a menedzsment és a vezetés-szervezés.

A Magyar Nemzeti Bank épületeFotó: Adrián Zoltán - Origo

Parragh Bianka okleveles közgazdász, diplomáját a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte, majd a Miskolci Egyetem, Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi szakokleveles közgazdász végzettséget. Emellett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Széchenyi István Doktori Iskolájában „Gazdálkodás- és szervezéstudományok" tudományágban szerzett doktori (PhD) fokozatot.