Telefonon is megnézhetjük és módosíthatjuk adóbevallásunkat

TÁRGY HASZNÁLATI TÁRGY levél adóbevallás
Budapest, 2014. május 20. Egy férfi személyi jövedelemadó-bevallást ad fel a budapesti 62-es postán 2014. május 20-án. Ma éjfélkor lejár a bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Elindult a NAV új programja, az elektronikus szja: a munkáltatóktól és a kifizetőktől kapott adatok alapján az adóhatóság maga készíti el az szja-bevallás-tervezetet az adózóknak. Eddig 3,8 magánszemély bevallása készült el. Mindenki megtekintheti a saját adóbevallását asztali gépen, tableten vagy okostelefonon is, ez az alkalmazás telepítést nem igényel. Március 15-ig elég egy sms-t küldeni, hogy postán küldjék ki a bevallásunkat. A program lehetővé teszi, hogy bankkártyával kifizethessük a kötelezettségünket.
Vágólapra másolva!

Március 15-ig telefonon, sms-ben, interneten és postán is kérhetik az adózók, hogy küldje el nekik a NAV a számukra elkészített szja-tervezetüket, mondta az Inforádiónak az adóhatóság szakfőigazgatója, Sinkáné Csendes Ágnes.

Jelenleg már 3,8 millió olyan magánszemély van, akinek az adóhivatal írta meg az szja bevallást. Az eddig beérkezett kérelmek alapján több mint 330 ezren kérték, hogy postán küldjék el nekik az elkészített bevallási tervezetet.

"Az adózók széles körének csökken az adminisztrációs terhe, mert a NAV elindította az elektronikus szja-bevallást, fogalmazott az adóhivatal szakfőigazgatója.

Az adóhatóság a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott adatok alapján ír egy szja-bevallási tervezetet az adózók részére egy teljesen új technológiai rendszer segítségével.

Ez egy telepítést nem igénylő alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy

nemcsak asztali gépen, hanem akár tableten vagy okostelefonon is megnézhető és módosítható a saját szja-bevallásunk tervezete.

Sinkáné Csendes Ágnes felhívta a figyelmet,

Szükség esetén sok segítő és kereső funkció is támogatja az adózót. Korszerű online fizetési módot is bevezettek,

A regisztrációval rendelkező adózók az ügyfélkapun keresztül tekinthetik meg, módosíthatják, kiegészíthetik és elfogadhatják az szja-bevallás tervezetét – mondta a szakfőigazgató.

Az adóhatóságtól március 15-ig lehet kérni, hogy postán küldjék ki az szja-bevallásuk tervezetét, utána interneten intézhető a bevallás és a fizetés is. Forrás: MTI/Marjai János

A 4,9 millió magánszemélyből körülbelül ötszázezren egyéni vállalkozók, áfa fizetésére kötelezettek vagy őstermelők, akik maguk kötelesek elszámolni a jövedelmükről, hatszázezren pedig a munkáltatójukon keresztül számolnak el.