Curry gomb került az indiai mosógépekre

curry house
Vágólapra másolva!
Curry gombbal ellátott mosógépet dob piacra a Panasonic Indiában, így próbálva népszerűsíteni a háztartási nagygépek vásárlását – írja a BBC. A társaság azzal magyarázta curry gomb bevezetését, hogy a speciális programmal megkímélhetik a vásárlókat a küzdelemtől, amelyet a curry-szósszal összekent ruhák mosása jelent. 
Vágólapra másolva!

Mint az köztudomású, a curry fűszerkeverék, köszönhetően a kurkumának, rendkívül erőteljes színű, és a sárga árnyalat nemhogy a ruhából nem jön ki könnyen, de a műanyag edényeket is befogja. És mivel a curry az indiai konyha alapvető fűszere –

ezt a nevet kapta a legnépszerűbb egytálétel is,

mintha a paprikás krumplit mi csak paprikásnak hívnánk –, ennek eltávolítása alapvető fontosságú. A mosógép öt különböző programmal rendelkezik kifejezetten az indiai fogyasztók számára, ezek egyike például a hajolajat távolítja el könnyebben a ruhákból.

A Panasonic kutatást végzett, hogy mi kerül a tipikus indiai curryételekbe, majd megpróbálták belőni, mi az ideális mosási idő és vízhőmérséklet, ami már kihozza ezeket a szennyeződéseket. A Panasonic azt tervezi, hogy hasonló gépeket vezet be más ázsiai piacokon is, igazodva az adott térség sajátosságaihoz, de nem akarják azért túlbonyolítani sem.

Nehezen jön ki Forrás: Origo

A vállalat persze nem unalmában találta ki a curry gombos gépet.

Az indiai háztartásoknak mindössze tíz százalékában van mosógép, az emberek többsége még mindig kézzel mossa ki a szennyest.

Ez azt jelenti, hogy hatalmas potenciál van a piac növekedésében, és az elektronikai óriás azt reméli, hogy az indiaiakra szabott gépek segítenek megtörni a dél-koreai cégek dominanciáját a fehérárupiacon. A Panasonic azt mondta a BBC-nek, hogy eddig ötezer gépet adtak el, és a cél legalább 30 ezer darab eladása a következő év márciusáig.

A gépek ára 22 ezer indiai rúpia körül alakul, vagyis nagyjából tíz százalékkal drágábbak, mint más mosógépek. A Panasonic 1990-ben lépett az indiai piacra, az első itt gyártott gépük rizsfőző volt, majd a termékpalettát a légkondicionáló berendezésekkel bővítették. Tavaly év végén Észak-Indiában, Haryanában már hűtőgépgyárat építettek.