540 milliárd forint uniós hitelre pályázhatnak cégek

2017.03.23. 14:34

Már 540 milliárd forint uniós hitelre pályázhatnak a cégek az MFB Pontok hálózatában elérhető programok keretein belül, a következő hónapokban pedig további 130 milliárd forint összegű forrás nyílik meg - mondta el Bernáth Tamás, az Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója egy  konferencián. 

A jelenleg elérhető, mintegy 540 milliárd forint összegű hitel- és támogatással kombinált hitelprogramok fókuszában a vállalkozások versenyképességének növelése áll, mondta el Bernáth Tamás a Portfolio konferenciáján.

A 12 hitelprogram célja az infokommunikációs beruházások dinamizálása, a kutatás-fejlesztés és innováció területéhez tartozó fejlesztések ösztönzése, valamint az energiahatékonysági beruházások segítése. 
Az MFB elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a következő hónapokban teljes lesz az MFB Pontok termékkínálata, ezzel

összesen 750 milliárd forint összértékű hitel és kombinált hitel áll majd a vállalkozások és a lakosság rendelkezésére. Ezzel párhuzamosan már elérhető az első kockázati tőkeprogram is, melyet szintén erős érdeklődés kísér.
Hamarosan elérhető lesz a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel", a nulla százalékos kamatozású kölcsönre április 24-től kezdődhet meg az igénylések benyújtása az MFB Pontok hálózatában.

A Magyar Fejlesztési Bank székháza BudapestenFotó: Tuba Zoltán [origo]

A jelenleg üzemelő 442 MFB Pont mellett ebben az évben újabb 200 MFB Pont kezdi meg működését országszerte. Ezzel a jelenlegi négy hitelintézeti partner (Takarékbank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Budapest Bank Zrt. és az FHB Zrt.) mellett újabb pénzintézetek vállalhatnak szerepet az uniós forrásközvetítésben, a közbeszerzési eljárás lezárultával.
A hitelprogramokról részletes információ a Széchenyi2020 honlapon, illetve az mfbpont.hu oldalon olvasható.