Ő a második leggazdagabb ember Bill Gates után

Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos lett a világ második leggazdagabb embere az idén. Az Amazon alapítójának vagyona 10,2 milliárd dollárral nőtt egy év alatt, Warren Buffett viszont 4,7 milliárd dollárt bukott Trump beiktatása óta.
Vágólapra másolva!

Bezos a spanyol Amancio Ortegát és Warren Buffettet lehagyva lett a második leggazdagabb Bill Gates mögött. Az 53 éves Bezos 1,5 milliárd dollárt adott hozzá a vagyonához azzal, hogy az Amazon 18,32 milliárd dollár értékűre ugrott. A cég szerdán bejelentette, azt tervezik, megvásárolják a dubaji székhelyű online kereskedelmi céget, a Souq.com-ot.

Bezos vagyona nettó 75,6 milliárd dollár a Bloomberg milliárdos indexe szerint, 700 millióval több, mint a Berkshire Hathaway urának, Warren Buffettnek, és 1,3 milliárddal több, mint a leggazdagabb európainak, az Inditex S.A. alapítójának, Ortegának.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Sajjad Hussain

Az Amazon-alapító 10,2 milliárd dollárt tett hozzá vagyonához az idén, és hétmilliárdot Dolnald Trump november 8-dikai megválasztása óta, amikor hatalmas ralit mentek a világ tőzsdéi. Ez a növekedés a harmadik legnagyobb volt a Bloomberg indexében az idén, csak a kínai csomagszállító milliárdos Wang Vei előzte meg 18,4 milliárd, és a Facebook-alapító Mark Zuckerberg 11,4 milliárd dollár növekedéssel.

Buffett, bár az idén 1,7 milliárddal duzzasztotta vagyonát, tavaly március óta 4,7 milliárd dollár mínuszt volt kénytelen elkönyvelni,

így 79,6 milliárd dollárra apadt a vagyona. Ortega ezzel szemben 2,1 milliárddal növelte nettó vagyonát. Bezos a maga 86 milliárdjával mindössze 10,4 milliárd dollárral van lemaradva a világ leggazdagabb emberétől, a Microsoft-alapító Bill Gatestől.