Brüsszelben nyit irodát a legnagyobb londoni biztosító

Lloyds bankház
An illuminated Lloyds logo sits above the entrance to a branch of a Lloyds bank in central London on October 5, 2015. Britain will sell another Ł2.0 billion of shares in state-rescued Lloyds bank to the public, the government said Monday. The British government had bailed out Lloyds during the financial crisis in 2008 at a cost of some Ł20 billion, taking out an initial stake of 43 percent. AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS / AFP / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Új irodát nyit Brüsszelben a Lloyds, mert attól fél, hogy enélkül ügyfeleket veszítene a brexit miatt.
Vágólapra másolva!

A Llyoyds brüsszeli kirendeltsége előre láthatóan 2019 január 1-jén kezdi meg a működését – közölte a BBC News. „Olyan zónát kerestünk, ahol jó híre van a szabályozói környezetnek, és természetesen az is szempont volt, hogy a rendelkezésre álló potenciális munkaerő megfelelő legyen" – mondta Inga Beale, a cég vezérigazgatója. – „Írtunk egy listát, és Brüsszel került az első helyre."

A londoni munkaerőt nem tervezik Brüsszelbe áthelyezni, az belgiumi iroda új egység lesz.

A vállalatnak 700 munkavállalója van a brit fővárosban, de közvetve több mint 30 ezren dolgoznak nekik.

A Lloyd's egyébként nincs egyedül a terveivel, több brit pénzügyi vállalatnál is hasonló lépésen törik a fejüket.

Nem költöznek, bővítenek Forrás: AFP/Justin Tallis

Kihívásokkal teli év

A Bank of America, a Barclays és a Morgan Stanley is arra készül, hogy Dublinba költöztesse londoni érdekeltségeit, de Frankfurtnak, Madridnak és Amszterdamnak is „leeshet egy-két vállalat. A HSBC pedig Párizsba helyezi át brit munkaereje egy részét.

A Lloyd's nyeresége tavaly 2,1 milliárd font volt, ugyanannyi mint egy évvel korábban (mintegy 753 milliárd Ft.). Ebből talán nem is gondolnánk, de a cégnél úgy érzik, hogy kihívásokkal teli évet tudhatnak maguk mögött.

A profittal megegyező mennyiségű kárigényt kellett kifizetniük, első sorban a Matthew hurrikán és a kanadai Fort McMurray környéki tűzvész miatt.

A 329 éve alapított vállalat egyike Nagy-Britannia legrégebbi cégeinek, és a világ legnagyobbjainak. Olyan speciális piacokra fókuszálnak, mint az óceáni vészek, a politikai kockázatok, de ők biztosítják például Ken Dodd's humorista fogsorának épségét is.