Új vezér a Budapest Bank élén

A Budapest Bank új vezérigazgatója Tóth Viktor
Vágólapra másolva!
Tóth Viktort, a Budapest Bank eddigi vállalati üzletágvezetőjét bízta meg a vezérigazgatói feladatokkal április 1-től a bank tulajdonosa, miután a korábbi vezérigazgató, Zolnai György március 31-én távozott a pénzintézet éléről. A korábbi vezérigazgatói és elnöki hatáskörök megtartása mellett a tulajdonos április 1-től Dr. Lélfai Koppányt, az MFB vezérigazgató-helyettesét nevezi ki a Budapest Bank igazgatótanácsának elnökévé, aki jelenlegi pozíciója mellett látja majd el az elnöki feladatokat. A tulajdonos a Budapest Bank felügyelőbizottságának elnökévé Bernáth Tamást, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatóját nevezte ki.
Vágólapra másolva!

Tóth Viktor, a bank eddigi vállalati üzletágvezetője és vezérigazgató-helyettese kapta meg a tulajdonos bizalmát, és megbízott vezérigazgatóként április 1-től irányítja a bankcsoportot. A vezető több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a bankszektorban,

1998 óta dolgozik a Budapest Bankban,

ahol karrierje során mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban számos vezetői pozícióban tevékenykedett sikeresen.

Tóth Viktor, a Budapest Bank új vezérigazgatója Forrás: Budapest Bank

2008-tól 2010-ig a bank vállalati üzletágának értékesítési vezetőjeként Tóth Viktornak jelentős szerepe volt a gazdasági kihívásokhoz való sikeres alkalmazkodásban, a vállalati ügyfelek elégedettségének megőrzésében. 2010. május 17-től a Budapest Bank vállalati üzletága, a Budapest Bank Business vezetője volt, vezetése alatt a bank kkv hitelkihelyezése – a csökkenő piaci trendek ellenére – folyamatosan növekedett.

A Budapest Bankot 2017. március 31-ig Zolnai György vezérigazgató irányította, aki saját döntése nyomán távozik a banktól. Zolnai vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő pénzintézete maradt. Zolnai György 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.