Nemsokára Warren Buffett arca néz vissza a Cherry Coke dobozain Kínában a Coca-Cola kísérleti kampányában, amelyben megpróbálnak tőkét kovácsolni a legnagyobb és leghíresebb befektetőből. 

A cég, amely a Cherry Coke-ot március 10-dikén vezette be az ázsiai országban, Buffett-portrés dobozokat dob piacra limitált szériában – szúrta ki a cég weblapján a Bloomberg. A Coca-Cola Buffett hírnevét lovagolja meg Kínában, ahol a befektetők igyekeznek lemásolni az ő taktikáját.

Buffett befektetőcége a Berkhsir Hathaway 9,3 százalékot birtokol a Coca Colában, a holding értéke 17 milliárd dollár.

A 86 éves Buffett nagyrészvényesnek számít az üdítőital-óriásban több mint 25 éve, eddig 1,3 milliárd dollárt szánt az érdekeltségre. Egyébként is nagyfogyasztó, hiszen Buffett saját bevallása szerint napi öt doboz kólát iszik, és gyakran kortyolgatja az üdítőt nyilvános eseményeken is.

Warren bácsi büféjében minden kaphatóForrás: Coca Cola

Buffett, akinek nettó vagyona 75 milliárd dollár, védelmébe vette a Coke-ot, amikor a cég a cukros italok káros hatása miatt gondokkal küszködött. A legutóbbi céges megbeszélésen tavaly azt mondta, a boldogsága többet nyom a latba, mintsem szódát igyon és az egészséges életmód részeként több zöldséget egyen. Nem láttam bizonyítékokat, amelyek meggyőznének arról, hogy nagyobb valószínűséggel érem meg a százat, ha hirtelen áttérek a brokkolira és a vízre.