Tovább bővíti büki állateledelgyárát idén ősszel a Nestlé Hungária Kft. Több mint 20 milliárd forintos beruházással a gyár a Nestlé egyik legnagyobb állateledel-gyártó központjává válik Európában.

Újabb társaság jelentette be, hogy jelentős beruházásokat hajt végre Magyarországon. Ahogy beszámoltunk róla, a Coca Cola és a Spar is többmilliárdos bővítést vagy felújítást tervez a közeljövőben.

Ma a Nestlé Hungária Kft. jelentette be, hogy több mint

20 milliárd forint értékben bővítik a büki gyárat.

Az Európában előállított évi egymillió tonna állateledel jelenleg mintegy 20 százaléka készül Bükön.

Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, Christa Markwalder, a svájci Szövetségi Gyűlés elnöke, Jean Grunenwald, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2016-banForrás: MTI/Kovács Attila

A bővítésnek köszönhetően ez a Nestlé-központ lesz Európa egyik legnagyobb állateledel-gyártó központja.

A Nestlé az elmúlt 25 évben több mint 100 milliárd forint értékben létesített beruházásokat az országban, ezzel a Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon.

NestléForrás: 123rf.com

Tavaly a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele meghaladta a 125 milliárd forintot, ami az előző évhez hasonló.

A társaság külföldi eladásokból származó nettó árbevétele csaknem 76 milliárd forint lett 2016-ban, ez 78 százalékos növekedés 2010-hez képest.

A Nestlé három magyarországi gyárában és budapesti központjában

összesen 2400 embert foglalkoztat. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt gyárt.