Most már érdemes devizabefektetésekben is gondolkodni

dollár befektetés megtakarítás pénzügyek deviza hosszútáv türelem siker
Vágólapra másolva!
Aki 1-2 évnél hosszabb távra tervez megtakarítást, annak már mindenképpen érdemes deviza befektetésekben is gondolkodnia. Az idehaza leginkább dollárban és euróban kínált megtakarítások amellett, hogy megvédenek a forint gyengülésétől, a betéti kamatszinteknél jóval kedvezőbb hozamot nyújthatnak – tanácsolja a K&H Alapkezelő.
Vágólapra másolva!

A Fed márciusi kamatemelését rendkívül galambhangvételű, a gazdasági növekedés támogatásának fontosságát hangsúlyozó sajtótájékoztató követte, így eltűntek az euró-dollár paritásra vonatkozó várakozások. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, hiszen a dollár megtakarításoknak továbbra is fontos szerepük van.

így segíti a hosszabb távú stabilitást. Emellett legalább ilyen fontos, hogy a devizás befektetési alapokkal a betéti kamatszinteket jócskán meghaladó teljesítmény érhető el. Jól mutatja ezt, hogy legutóbb a K&H dollár négyes származtatott alappal 2,65% évesített dollár hozamot lehetett elérni. Ez forintban számolva a teljes futamidőre 10,12% évesített hozam" – mondta Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Most már érdemes devizában is megtakarítani Forrás: Origo

Ne csak forintban gondolkodjunk

Bár a befektetési alapok túlnyomó többsége kétségtelenül forint alapú, a hazai befektetők számára azért már nem idegen a devizás befektetési alap sem, hiszen a fent említett, már lejárt K&H dollár négyes származtatott alapban közel 12 millió dollár megtakarítást helyeztek el. Jelenleg a K&H prémium többször termő dollár 2 származtatott alap jegyezhető, ami 3 százalék fix hozamot ígér a futamidő 1. évének végén kifizetve, illetve ha a részvénypiacok teljesítménye kedvezően alakul, további legfeljebb 21 százalék hozam elérésére van lehetőség a 4 év 1 hónapos futamidő végén, mégpedig dollárban.

A deviza megtakarítások dollárban vagy euróban vezetett tartós befektetési számlán is elhelyezhetők,

így a forint TBSZ-hez hasonlóan a felhalmozás évét követő 3. év után csak 10%-os kamatadó terheli, 5 éves elhelyezés esetén pedig teljes adómentességet élvezhet.