Nyáron lesz elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag

above beverage break business coffee coffee cup communication computer connection data desk device digital drink education floor global communications hand holding home internet keyboard laptop letter mobility mug phone room smartphone social networking s
46577400 - laptop and coffee cup in girls hands sitting on a wooden floor
Vágólapra másolva!
Megjelent a Digitális Jólét Alapcsomagról (DJA) szóló kormányhatározat és ebből kiderül, hogy az év közepétől elérhetővé válik a vezetékes és mobilinternetes szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A DJA célja, hogy mindazok, akik ez idáig az internetezés túl magas ára miatt nem tudtak előfizetni a szolgáltatásra, egy minden eddiginél alacsonyabb fogyasztói árú internet-előfizetést érhessenek el.

A kedvezményes alapcsomagot a tájékoztatás szerint azok a természetes személyek vehetik majd igénybe legfeljebb két évig, akiknek a szerződéskötést megelőző évben nem volt internet-előfizetésük.

Megemlítik: az alapcsomag azoknak a polgároknak nyújt segítséget a digitális világ adta lehetőségek kihasználására, akiknek az internet-szolgáltatás áfa-csökkentésének hatására csökkenő fogyasztói árak mellett is anyagi gondot jelent az internet-előfizetés.

Nyáron lesz elérhető a Digitális Jólét Alapcsomag Forrás: Origo

Jelezték: az elektronikus hírközlési szolgáltatók önkéntesen vehetik fel kínálatukba a csomagot és használhatják annak védjegyét, kitérve arra is, hogy az uniós jog által előírt műszaki szabályokból eredő várakozási idő módosította az alapcsomag bevezetésének márciusra tervezett időpontját.