Így engesztelné ki utasait a balhés légitársaság

United Airlines Boeing 767
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A botrányos napokat megélő United Airlines bejelentette, hogy megemeli a kárpótlást azoknál az utasoknál, akik túlfoglalás miatt már nem férnek föl a gépekre. Ráadásul ravasz módon 50 dollárral rálicitáltak a konkurenciára.
Vágólapra másolva!

Bejelentette a United Airlines, hogy

10 ezer dollárra (2,86 millió forintra)

emeli azoknak az utasoknak a kártérítését, akik túlfoglalás miatt kénytelenek lemondani a helyükről.

Az összeg 50 dollárral (14 ezer forinttal) magasabb, mint amennyit a konkurencia ajánl,

a Delta ugyanis 9 950 dollárt fizet kárpótlásként.

Mi az a túlfoglalás (ovebooking)?

A United akár 3 százalékkal több jegyet is eladhat egy járatra, mint amennyi hely van rajta annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a végül mégsem utazók miatti üres ülőhelyek számát. Ritkán előfordul, hogy több jegyet adnak el, mint ahány hely van, ekkor értelemszerűen nem repülhet mindenki. A lemaradó utasokat pedig kártérítés illeti.

A lépésre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban eléggé megcsorbult a United Airlines hírneve. Először tinédzsereket nem engedtek a fedélzetre, mert cicanadrágot viseltek, de a legnagyobb botrány ezt követően robbant.

United Airlines, képünk illusztráció Forrás: Flickr/Aero Icarus

Egy 69 éves orvost erőszakkal lerángattak a gépről, miután a személyzet tagjainak akartak helyet biztosítani.

Ez eset után az utast kórházba kellett vinni.

Múlt héten pedig a személyzet egyik tagja egy babakocsis anyukával veszett össze, a légiutas-kísérő ráadásul meg is ütötte a nőt. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor az egyik járaton rejtélyes körülmények között elpusztult egy amerikai hírességnek szánt, rendkívül értékes 90 centis óriás nyúl is.