Még ma üzembe lehet helyezni az új online kasszákat

online kassza online pénztárgép
Budapest, 2014. szeptember 18. Pénztárgép a legegészségesebb iskolabüfének járó díjat elnyert Móricz Zsigmond Gimnázium büféjében 2014. szeptember 18-án. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Azok a vállalkozások, amelyek tavaly december 31-ig bejelentették, hogy idén január 1-jétől az újonnan online pénztárgép használatára kötelezettek körébe tartoznak, és kértek regisztrációs számot, a legkésőbb ma még üzembe helyezhetik a kasszákat. Május 15-éig kérhetik a gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatást.
Vágólapra másolva!

Ma jár le az új online kasszák beüzemelési határideje, és május 15-ig még lehet kérni a gépenként 50 ezer forintos állami támogatást, erről Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő beszélt az M1 hírcsatornán. Hozzátette: több tízezer kisvállalkozóról van szó.

Online kassza használatát írták elő az új körben egyebek mellett a taxisoknak, a plasztikai sebészeknek, a gépjárműalkatrész-kereskedőknek, a fürdőszolgáltatást nyújtóknak.

Az eredeti határidő az üzembe helyezésre április 30. volt, de az hétvégére esett.

A vállalkozások legfeljebb öt online kasszára kérhetik a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást.
A május 15-i határidő az állami támogatás igénylésére jogvesztő - hívta fel az érintettek figyelmét az adószakértő.

Forrás: MTI/Beliczay László


Hozzátette:

aki nem használ online pénztárgépet, de a jogszabály szerint kötelezett rá, az az ellenőrzések során alkalmanként legalább százezer forintos bírságra számíthat.

Az online pénztárgépek alkalmazásának kiterjesztését a gazdasági folyamatok további fehérítése indokolta, ugyanis a becslések szerint

– mondta Vámosi-Nagy Szabolcs.