Vágólapra másolva!
A dán Donkey Republic startup okos kerékpárbérlési rendszere Budapesten is elindult. Kétszáz bringát lehet éjjel-nappal használni.
Vágólapra másolva!

Koppenhága után Budapesten is elindult a dán startup, a Donkey Republic okostelefonos kerékpárkölcsönző rendszere. A felhasználók mobilapplikációval tudják a nap 24 órájában a 200 bicikli valamelyikét kikölcsönözni. A kerékpárokat az applikációval lehet kilakatolni, ami Bluetooth-on keresztül nyitja ki az okoslakatot.

A Donkey Republic vezérigazgatója, Erdem Ovacik azt mondta, hogy

Hozzátette, Budapest tökéletes város ahhoz, hogy kipróbálják a kényelmen és fejlett technológián alapuló szolgáltatásukat.

Startup okos kerékpárkölcsönző indult Forrás: MTI/Mohai Balázs

A biciklis használatához nincs szükség papíralapú szerződésre. A bérlők a teljes bérlési időre maguknál tarthatják a biciklit, bárhol és bármikor lelakatolhatják és felvehetik, a bérlés végén pedig visszavihetik eredeti felvevőhelyükre.

Az okosbérlési rendszer kialakításával a Donkey Republic

ki szeretné egészíteni Budapest népszerű közbringarendszerét,

a MOL Bubit, hogy a magyar főváros közlekedése még fenntarthatóbbá váljon. Valamint további befektetéseket is tervez annak érdekében, hogy hatékonyan hozzájáruljon a város kerékpárosbaráttá alakításához.