Menő vállalkozást vásárolt a Prezi

2017.05.16. 12:11

Tovább szárnyal a legsikeresebb magyar startup. A Prezi először vásárolt fel egy népszerű külföldi céget, a lett Infogramot szerezték meg. A felvásárlás pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek.

A Prezi saját blogján, illetve közleményben jelentette be a vállalkozás első cégvásárlását. Árvai Péter, a cég társalapító-vezérigazgatója büszkén közölte, hogy a magyar startup a lett székhelyű Infogramot kebelezte be.

Az Infogram adatok vizualizációjával foglalkozik, ingyenes és fizetős eszközöket biztosítanak látványos grafikonok vagy infografikák készítéséhez.

Árvai Péter a blogbejegyzésben megemlíti, hogy egy olyan vállalkozást kerestek, amely hatékonyan segítséget nyújt abban, hogy az általuk elmesélt történetekben az adatok megjelenítése is látványos legyen.

A Prezi és az Infogram találkozása tökéletes, mert az adatvizualizáció és a történetmesélés találkozik- írja a Prezi közleménye.

A Prezi.com logójaForrás: MTI/Mohai Balázs

Az Infogramnak hárommillió felhasználója van, akik több mint 5 millió grafikont készítettek, és

ezekkel az ábrákkal már 1,5 milliárdan találkozhattak.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy havonta 50 millió embert érnek el.

A Prezi vezetője kiemeli, hogy a két brand megmarad önálló termékként is. A cégek külön működnek tovább, az Infogram megtartja lettországi székhelyét 35 dolgozójával együtt. További segítség, hogy mindkét cég rendelkezik San Francisco-i kirendeltséggel.

A felvásárlás értelmében az Infogram teljes egészében a Prezi tulajdonává válik, a tranzakció pénzügyi részletei nem nyilvánosak.