Az áruszállítás felé nyitna a két nagy vidéki repülőtér

2017.05.17. 08:07

A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán - olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lapnak az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője elmondta, most kezdték el felmérni a régióban lévő termelő- és kereskedőcégek körében, hogy mekkora igény lenne egy ilyen szolgáltatásra. Herdon László megjegyezte, jelentős mennyiségű olyan légi árut szállítanak a régióból közúton például Budapestre vagy Bécsbe, amelyet akár már Debrecenben repülőre lehetne rakni. Egy ilyen szolgáltatás a debreceni és a közeli vállalkozások mellett a távolabbi, akár a határ túloldalán lévő - ukrajnai vagy romániai - cégek igényeit is ki tudná elégíteni.

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport Kft. megfelel a légiáru-szállítás követelményeinek, jelenleg azonban nincs rendszeres cargoforgalmuk - mondta a Világgazdaságnak Benkő Attila, a társaság ügyvezetője, hozzáfűzve, dolgoznak azon, hogy idővel folyamatos tevékenység legyen az áruszállítás. Ez azonban függ attól is, hogy adott-e olyan mennyiségű termék a régióban, amelynél már megérné egy cargocégnek járatokat indítania.