A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében. Erre azért van szükség, mert az Európai Bizottság nem támogatja a 2018-as költségvetésben szereplő könnyítést.

Székesfehérváron tartja tisztújító kongresszusát a Fidelitas. Az eseményen a szervezet ma újraválasztott elnöke, Böröcz László kijelentette, hogy támogatják a kormány azon törekvését, hogy az internet áfáját 5 százalékra csökkentsék.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Böröcz László, a Fidelitas elnökeForrás: MTI/Kovács Attila

Mint ismert, a héten megkezdődött a 2018-as költségvetés parlamenti vitája, amely több adócsökkentést is tartalmaz. Ezek közül az egyik legfontosabb az internet áfájának 5 százalékra csökkentése.

A javaslatot rossz szemmel nézi Brüsszel, az eseményen ennek kapcsán megszólalt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is.

Rogán szerint az Európai Bizottság azért ellenzi mereven az áfacsökkentést, mert az áfabevételekből a bizottság is részesül.

A kérdés azért is fontos, mert beletartozik abba a körbe, amiért elindították a nemzeti konzultációt, azaz a migráció terén, az energiapolitikában és adóügyekben akarunk-e több hatalmat adni Brüsszelnek.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszédet mond a kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas XIV. tisztújító kongresszusánForrás: MTI/Kovács Attila

A miniszter arra biztatta a kongresszus résztvevőit, hogy bátran álljanak ki az ügy mellett.
A Fidelitas nyilatkozata időben érkezik, a kormány szerdai ülésén, a parlament június közepén tárgyal a kérdésről.

Rogán Antal szerint az internet a szabadság megtestesülése is,de ma már a liberálisok az internetet, a Facebookot is cenzúrázni akarják.

Arra kérte a jelenlévőket, hogy ne fogadjanak el egy olyan világot, ahol nem lehet másik véleményt is elmondani, a migránst migránsnak nevezni, vagy a családot egy férfi egy nő és gyermekek közösségének tekinteni.