Új lakások épülnek a Balatonnál és a Velencei-tónál

tihany tree sky blue church hungary Magyarország balaton panorama Benedictine Beautiful Lake Balaton Travel Tourism Passenger Ship Sailing Ship Non-Urban Scene Building Exterior No People Looking At View Cloudscape Shipping Hungarian Culture Beauty In Nat
Panoramic view in Tihany Abbey in fron of Lake Balaton
Vágólapra másolva!
Új lakások épülnek a Balatonnál és a Velencei-tónál, ezzel együtt pedig az árak is emelkednek. 
Vágólapra másolva!

A vízparti vidékeken, leginkább a Balatonnál és a Velencei-tónál sok új lakás épül, melyekkel párhuzamban a lakások árai is erősen emelkednek - írta az MTI a Magyar Időkre hivatkozva.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján azt írták, hogy nem csak a nyaralóépítés van fellendülőben, hanem a Balaton parti lakásfejlesztés is. A KSH szerint a következő években tetőzik majd leginkább az építési engedélyek száma.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Eloi_Omella/Eloi_Omella

A siófoki OTP Ingatlanpont vezető értékesítési tanácsadója, Katona Tamás szerint a fellendülő kereslet leginkább a közvetlen vízparti és panorámás társasházi lakások iránt van. Ezeknek a házaknak az ára is jóval magasabb, aminek oka lehet:

a magasabb komfort vagy a közvetlen vízparti telkek korlátozott száma is.

Igaz a Velencei-tó a Balaton áraihoz képest még alacsonynak számít, de Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértői elmondta, hogy ott több olyan tényező van már, ami miatt az árak egyre busásabbak lesznek: