9679 magyar mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a digitális helyzetük és versenyképességük javítása érdekében indult Modern vállalkozások programjához - a Vállalkozz digitálisan! elnevezésű projekthez.

Mindössze 3000 résztevővel terveztek, de 9679–en csatlakoztak a Vállalkozz digitálisan! projektre - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke.

A magyar vállalkozások kezdik érteni, hogy fontos az informatika bevezetése és fejlesztése - jelentette ki Parragh László.

A program keretében az országos infokommunikációs tanácsadói hálózat szakemberei nem csak felméréseket készítenek a vállalkozások informatikai felkészültségéről, hanem fejlesztési stratégiákat is építenek. Továbbá javaslatokkal állnak elő olyan beszerezendő digitális eszközökről, amik felválthatnák a papíralapú munkavégzést illetve az elavult eszközöket.

Parragh László MKIK elnökeFotó: Polyák Attila - Origo

A " Vállalkozz digitálisan!" projekt keretében a a cégek kedvezményesen szerezhetik be az informatikai termékeket és szolgáltatásokat. Sőt még egy 5 százalékos támogatást is kapnak,ha elindulnak a pályázatokon. Az egyik ilyen pályázat, a Ginop 3.2.2, ami néhány hete nyílt meg, ami cégenként 24 millió forint támogatást biztosított a cégeknek.

Parragh elmondta, hogy a haza vállalkozások folyamatosan nyújtják be a pályázatokat, amik

hetente 1 millió forint támogatást igényelnek.

A pályázatok benyújtási határideje 2019. március 8.

A "Vállalkozz digitálisan!" indulása óta 127 vidéki információs napot szerveztek, amivel 4000 cégtulajdonost értek el. A cégek 60 százaléka mikro és 30 százaléka kisvállalkozás. Az érdeklődés tekintetében júniusban folytatódhat a program.