Brutális növekedés a Praktikernél

2017.05.25. 18:18

Több mint 6,6 milliárd forinttal nőtt az előző évhez képest a Praktiker Kft. nettó árbevétele. A magyar barkácslánc 2016-ban 39,2 milliárd forintot realizált, ez 20 százalékkal jobb, mint az előző évi adat.

Első üzleti évét zárta új tulajdonosi körével a hazai barkácspiacon közel 31 százalékos piaci részesedéssel bíró Praktiker. A Praktiker 2016-ban került a Wallis Csoport többségi tulajdonába.

A vállalatnak 6,6 milliárddal, összesen nettó 39,2 milliárd forintra sikerült növelnie árbevételét.

A legfontosabb eredményeink között tartjuk számon a Váci úti áruház megnyitását, az online üzletágunk továbbfejlesztését, és az áruházi dolgozók létszámának növelését– mondta Karl-Heinz Keth, a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ország legnagyobb Praktikerének átadója 2016 október 6-ánFotó: Szabó Gábor - Origo

Az eladási adatok azt mutatják, hogy az elmúlt évben jelentősen emelkedett

  • a konyhablokkok,
  • a lamináltpadlók,
  • a beltéri ajtók forgalma.

A lakások, házak korszerűsítésével kapcsolatos termékkörök közül a szigetelőanyagok eladása kiugróan növekedett. A csempe, szaniter és az ezekhez kapcsolódó kiegészítő termékek is igen keresettek.

A Praktiker jelenleg 20 áruházat működtet, és 365 beszállító partnerrel dolgozik együtt, akiknek kétharmada magyar vállalat. A kereskedelmi szektorban tapasztalt munkaerőhiány a Praktikert is érinti. A vállalat ennek ellenére 2015-höz képest növelni tudta létszámát,

jelenleg mintegy 1400 főt alkalmaz.

Mivel évről évre emelkedik az új építési engedélyek száma és egyre több jövedelem marad a lakosságnál, a Praktiker pozitívan tekint a 2017-es üzleti évre is. A barkácslánc új üzletek megnyitását is tervbe vette, de prioritást élvez a szolgáltatási színvonal emelése, amelyeket folyamatos fejlesztésekkel érnek el.