Újabb vezető távozhat a nagybanktól

Deutsche Bank
Shareholders of the Deutsche Bank arrive for the company's annual shareholder meeting in Frankfurt/Main, Germany, on May 21, 2015. Deutsche Bank has launched an internal probe into its investments division in Russia, it said Wednesday, as the German media reported suspected money-laundering. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Hamarosan elhagyhatja a Deutsche Bankot John Gallo, a német pénzintézet amerikai kötvényrészlegének irányítója. Úgy tűnik, újabb vezető távozhat a bank szigorodó bónuszpolitikája miatt.
Vágólapra másolva!

Mindössze húsz hónapnyi munka után lemondhat posztjáról a Deutsche Bank egyik vezetője, miután az elmúlt időszakban már többek is távoztak a német pénzintézettől – írja belsős források alapján a Business Insider. Gallo korábban a Lehman Brothersnél töltött be vezető tisztséget, majd 2015 szeptemberében az amerikai hitelekért felelős nemzetközi részleg vezetője lett.

Gallo távozása ráadásul

csak egy újabb eleme a nemrég beindult távozási hullámnak az adósságrészlegnél.

Miután a Deutsche globális kötvényágazatának feje, Dixit Joshi pozíciót váltott, Suzanne Cain, az európai adósságpiac vezetője februárban átment a BlackRockhoz. Őt követte Kevin Burke, aki korábban az ázsiai kötvényrészleg irányításáért felelt.

Az újabb lépés tehát azt jelenté, hogy a banknál a globális, az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kötvénypiaci részlegek vezetői idén vagy házon belül váltanak pozíciót, vagy távoznak a pénzintézettől. A Deutsche Bank szóvivője egyébként nem kommentálta az értesüléseket.

Kedvező eredmények mellett is fokozódnak a távozások Forrás: AFP/Daniel Roland

Ezzel együtt a vállalat korábban arról jelentett, hogy az idei első negyedévben az adósságrészlege 2,3 milliárd eurós bevételt ért el, szemben a tavalyi első negyedéves 2,1 milliárddal.

Mindemellett feltehetően jelentős tényező a mozgások hátterében, hogy

a Deutsche korábban 80 százalékkal vágta vissza a 2016-os teljesítmények után kifizethető bónuszállományt.

Ezzel a társaság már az egymást követő második évben csökkentette bónuszokat, ami összesen nagyjából 25 ezer vezető beosztású alkalmazottat érintett.

Nem véletlen tehát, hogy már a pénzintézet adminisztratív főnöke, Karl von Rohr is beismerte a német Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjújában, hogy a bónuszok visszavágása „természetesen frusztrációt okoz".