Megint vallani kell, ezúttal szerda éjfél a határidő

adóbevallás HÉTKÖZNAPI munka közben postai dolgozó
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint minden Magyarországon létrehozott érték mintegy ötöde a szürke- vagy a feketegazdaságban marad, azaz kikerüli az adóhivatalt.
Vágólapra másolva!
A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal most elektronikus üzenetben hívta fel a tavalyi mulasztók figyelmét a határidőre.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt adóévre vonatkozó társaságiadó-bevallást az egyszeres, illetve a kettős könyvvitelt vezető adózóknak egyaránt a 1629 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz. Az egyszerűsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) először választóknak a 1671-es bevalláson kell számot adniuk a társasági adójukról. A határidő ebben az esetben a mérlegforduló utáni ötödik hónap utolsó napja.

Újabb bevallási határidő közeleg Forrás: MTI/Mohai Balázs

Azok a nonprofit szervezetek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk – azaz nincs társaságiadó-alapjuk –, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-ig.

A NAV a közelgő bevallási határidőre figyelmeztetve 67 ezer olyan vállalkozásnak küldött elektronikus levelet, akik tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat.

A beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén 2017. május 31. 2016. december 1-jétől a beszámolók kizárólag az Online Beszámoló- és Űrlapkitöltő Rendszeren keresztül (OBR) nyújthatók be.