Messze még a nagy menetelés vége

Wall Street
Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy sokan kezdenek elbizonytalanodni az amerikai részvénypiaci felfutás fenntarthatóságában, egyes elemzők szerint az Egyesült Államok erős gazdasági fundamentumai továbbra is fenntarthatják a részvénypiaci menetelést 2017-ben.
Vágólapra másolva!

Ahogy újabb hét telt el úgy, hogy az S&P 500 index ismét csúcsot döntött, a PNC Asset Management globális befektetési stratégája azzal számol, a rali a továbbiakban is kitart majd. Bill Stone szerint ugyanis az erős amerikai gazdasági alapok megágyaznak a folytatódó felfutásnak – írja a CNBC.

Idén valószínűleg

az év második felében is erőteljes vállalati profitnövekedéseket láthatunk majd.

Ezzel párhuzamosan pedig várhatóan az amerikai gazdaság általános számai is javulnak – hangsúlyozta Stone.

Noha az idei első negyedéves GDP növekedés nagyon gyenge volt az USA-ban, de végül elérhető lesz a 2,4 százalékos bővülés – indokolta véleményét a stratéga.

Az S&P 500 index teljesítménye Forrás: Investing.com

A kedvező gazdasági kilátások mellett a részvénypiaci rali az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szigorodó politikája mellett is folytatódhat.

A piac ugyanis lényegében már beárazta a kamatemeléseket erre az évre,

ami magasabb hozamokat eredményezhet a befektetők számára – mondta a stratéga.

Stone úgy látja, a múlt héten közzétett jegybanki jegyzőkönyv pedig csak megerősítette egy júniusi kamatemelés lehetőségét, és nincs kizárva, hogy a Fed decemberben is szigorít majd.

Mindent összevetve, a stratéga úgy számol, hogy a befektetőknek addig is biztonságos terepet jelenthet a részvénypiac. Külön kiemelte, hogy várakozása szerint

a technológiai papírok kimagasló teljesítménye szélesebb körben is hatást gyakorolhat.

Ennek következtében pedig tovább folytatódhatnak a csúcsdöntések, köszönhetően a magas kapitalizációjú technológiai részvényeknek.