Folyamatosan erős az érdeklődés az európai uniós források iránt. A jelentős számú kérelem miatt június 1-től átmenetileg szünetel a pályázatok befogadása a kapacitásbővítő beruházásokat támogató kombinált hitelprogram esetében. Az összesen 112,5 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett támogatás felére érkezett már kérelem.

A vártnál is gyorsabb ütemben halad az uniós forrásközvetítés. Az idén februártól elérhető, 112,5 milliárd forintos Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hitel (GINOP-1.2.3-8.3.4-16) esetében is olyan sok kérelem érkezett, hogy

szüneteltetni kell a pályázatok befogadását.

Jelentős az érdeklődés az élelmiszeripari komplex beruházások támogatására szolgáló kombinált hitelnél, ahol a források 52 százalékára érkezett pályázat.

Nagy az érdeklődés a felhőalapú vállalati szolgáltatások és IKT megoldások fejlesztését célzó kombinált hitel esetében is, amelynél a rendelkezésre álló keret 67 százalékát igényelték eddig a vállalkozások.

Szünetel a pályázat a roham miattForrás: Mint Images/© Mint Images/Mint Images

A még elérhető, nyolc kombinált termék összesített adatai alapján

a forráskeret több mint ötven százalékára érkezett be pályázat, ami jól mutatja a terméktípus népszerűségét.

A vállalkozásoknak szánt programok mellett folyamatos az érdeklődés az alig több mint egy hónapja indított lakóépületek energiahatékonyságának és a megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram iránt is. A nulla százalékos kamatozású hitelből a természetes személyek maximum 10 millió, társasházi és lakásszövetkezeti kölcsönfelvevők pedig maximum 7 millió forintot igényelhetnek.

Az érdeklődők számára az mfbpont.hu oldalon elérhető egy előzetes hiteligénylés vizsgálati felület, amelynek segítségével az ügyfél már a hiteligénylés előtt tájékozódhat a lehetőségekről.