Milliárdokat érő kapcsolatok és befektetési tippek a legjobbaktól

adult beautiful business businessman businesspeople businesswoman colleague company computer conference corporate desk discussion employee executive explaining female finance group lady laptop male man manager meeting modern office organization people per
22475345 - top view of working business group sitting at table during corporate meeting
Vágólapra másolva!
Immár negyedszer rendezik meg a Venture Capital Summit nevű pénzügyi konferenciát, amely az utóbbi években az egyik legrangosabb hazai befektetői eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény a hazai pénzintézetek, befektetési alapkezelők, startupok és az Állam intézményeinek szereplőit hozza össze, akik megvitathatják az aktuális irányokat és lehetőségeket. A fókuszában a növekedés, a terjeszkedés, a befektetők nemzetközi pályára való kilépési lehetőségei és a közeljövőben nyíló új hazai lehetőségek állnak.
Vágólapra másolva!

A Venture Capital Summit rendezvény célja, hogy a hazai bankok, befektetési alapkezelők, befektetési társaságok szakemberei, a befektetés előtt vagy alatt álló startupok vezetői, illetve egyéb kapcsolódó területek képviselői találkozhassanak és beszélgethessenek egymással. Míg tehát egy hagyományos pénzügyi konferencián a résztvevők jegyzetelnek, hazamennek és ott folytatják, ahol abbahagyták,

a Venture Capital Summit jóval inkább egy nyitott fórum,

ahol a résztvevők személyesen a legismertebb befektetőkkel, vállalkozókkal és a velük dolgozó szakemberekkel oszthatják meg gondolataikat, ötleteiket, befektetési elképzeléseiket vagy akár stratégiáikat.

A kockázati tőkét kereső kereső vállalkozók számára is teremhet gyümölcs az eseményen: idén is jelen lesz a hazai befektetők krémje, a sikerre vihető ötletek ezen az eseményen tehát valóban összetalálkozhatnak a megvalósításhoz szükséges tőkével.

Ismét megrendezik a Venture Capital Summit konferenciát Forrás: Origo

Az elmúlt egy évben a Forbes saját adatbázist épített az EU több mint 100 milliárd forintját megmozgató Jeremie-program győztes alapkezelőinek portfóliócégeiről.

Arra keresték a választ, hogy a kockázati tőke mennyiben járult hozzá az innováció finanszírozáshoz, a finanszírozás látszódik-e a cégek növekedésében,

azaz a számok alapján mi teljesült abból, amit a Jeremie-alapok vállaltak? A Venture Capital Summit-on mutatják be elsőként az egy évig tartó kutatás eredményeit, és segítenek levonni a megfelelő tanulságokat.

Az MKB Fintechlab jelenleg 6 startup csapatot inkubál és bemutatják hogyan gondolkodik az MKB Bank a nyílt innovációról és startupokkal való együttműködésről, és megosztják majd az indulás óta levont tapasztalatokat a résztvevőkkel.