A Patek Phillipe egyik legdrágább és legbonyolultabb modellje kerül július közepén kalapács alá egy monacói aukción. Az óra minden bizonnyal Vlagyimir Putyiné volt, amely újonnan 980 ezer svájci frankba kerül.

Vlagyimir Putyin igazi óramániás ember hírében áll.

A kollekciójában megtalálható

  • több Blancpain Aqualung (10 000 – 30 000 dollár),
  • több Patek Phillipe (18 000 - 60 000 dollár),
  • egy ALS Tourbograph (500 ezer dollár),
  • valamint egy Breguet Marine (15 ezer dollár).

A gyűjtemény legdrágább darabja most kalapács alá kerül, a ritkaságot a Monaco Legend Auctions árverezi el.

Ritkaságnak számít ez a Patek PhilippeForrás: Monaco Legend Auctions

Az 5208P referenciaszámmal rendelkező Patek Phillipe karórát az egyik legbonyolultabb és összetettebb Patek óraként tartják számon. Ennek megfelelően az ára igen magas, 980 ezer svájci frank, ami forintra átszámolva 278 millió forintnak felel meg. 

Az órában olyan extrák vannak, mint az egygombos kronométer, a percismétlő vagy az öröknaptár.
Persze a július 19-én tartandó aukción a darab, tekintettel arra, hogy ki volt a korábbi tulajdonosa, még ennél is magasabb áron kelhet el, kikiáltási ára egyelőre nincs. 

Az egyik legbonyolultabb Patek, ami valaha készültForrás: Monaco Legend Auctions

A Bloomberg felhívja a figyelmet arra, hogy abból derül ki, hogy az orosz elnöké volt a titánból készült darab, hogy a vásárlási bizonylaton az ő neve áll. A hitelesítő tanúsítványt Londonban állították ki, de arra nincs közvetlen bizonyíték, hogy valóban Putyin volt-e a vásárló, vagy egy másik milliárdos diktálta-e be ezt a nevet.

A Hodinkee nevű oldal feltételezi, hogy nem valószínű, hogy egy olyan alapos és nagy tradíciókkal rendelkező gyártó, mint a Patek, nem a vevő igazi nevét írja rá a tanúsítványra. Ebből az következik,

hogy nagy eséllyel tényleg Putyin órájáról van szó. 

Az óra és a hozzá tartozó tanúsítványForrás: Monaco Legend Auctions

A világ legdrágábban elárverezett karórája egy Rolex, amely Bao Dai, az utolsó vietnami császár tulajdonában volt és 5 millió dollárért vették meg.