A termelés után a szervízelést is hazánkból látja el a német cég

Németország 
Viessmann’s company headquarters in Allendorf (Eder).
Viessmann gyár Allendorf
Vágólapra másolva!
A magyar kormány 106 millió forinttal támogatja az 533 milliós beruházást, amelynek keretében a baranyai megyeszékhelyen hozza létre szolgáltatóközpontját a német Viessmann. A fűtési, hűtési, valamint ipari hőszolgáltató rendszereket gyártó cég szerviz- és támogatási központot alakít ki Pécsett, amely elsőként a német, majd hamarosan a nemzetközi ügyfeleket is kiszolgálja.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport vezetőinek döntésben szerepet játszott az is, hogy a pécsi egyetemen végzett illetve a jövőben ott képzettséget szerző, kvalifikált, nyelveket beszélő hallgatók munkaerő-utánpótlásul szolgálhatnak a szolgáltatóközpont számára is. További érv volt Pécs városa mellett annak ipari parkja és a kínált kiváló szolgáltatások – mondta Beck Andor, a hazai leányvállalat ügyvezetője.

24 év, 400 munkahely

A német cégcsoport magyar leányvállalatának ügyvezetője kiemelte, hogy a piacán vezető szerepet betöltő vállalat több mint 20 éves múltra tekint vissza Magyarországon. A pécsi a harmadik telephelyük lesz hazánkban. A törökbálinti értékesítési központ és a 2007-ben Dombóvárra helyezett termelés mellett, hamarosan már a partner- és szerviztámogatást is Magyarországról oldja meg a vállalat.

A Viessmann gyára a németországi Allendorfban Forrás: Joerg Hempel/Viessmann

A beruházás pontos helyszínének kiválasztása még tart, de ütemezés szerint, 2017 őszén elindulhatnak a szolgáltatásokkal. A pécsi beruházás jelentőségét kiemeli az a körülmény, hogy

a központot nem pusztán a német, hanem a nemzetközi ügyfélkör kiszolgálására is alkalmassá teszik.

A dombóvári termelésben mintegy 280 hazai munkavállaló, a törökbálinti értékesítési központban 35 fő dolgozik. A pécsi központ megnyitásával a német vállalat nagyjából 400 munkahelyet fog biztosítani a magyar munkavállalóknak.

Családi vállalkozásból a biomassza kazánokig

Az 1917-ben alapított családi vállalkozás napjainkban 11 országban folytat gyártótevékenységet, és 120 kereskedelmi kirendeltséggel rendelkezik. A hazai 400 munkahellyel együtt, a teljes alkalmazotti létszám megközelíti a 12 ezer embert. Éves árbevétele eléri a 2,25 milliárd eurót.

A Viessmann gyár a németországi Allendorfban Forrás: Viessmann

A vállalat Dombóváron folytatja biomassza kazánjainak gyártását, ám a fizikailag kézzelfogható termékek helyett a cég szolgáltatások biztosításában gondolkodik, melynek a termék fontos, de kizárólagos eleme. A cég az itt gyártott kazánok alkatrészeinek 50 százalékát magyar kkv-któl szerzi be.