November után is pontosan érkezik a nyugdíj

nyugdíjas munkavállaló
Vágólapra másolva!
A Magyar Államkincstár november elsejétől látja el az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait, most készül fel a szervezet arra, hogy ezt a munkát a tőle elvárt pontossággal végezze el - közölte Dancsó József, a MÁK elnöke.
Vágólapra másolva!

„Egymillió ember bérszámfejtését végezzük, 13 ezer intézménynek vezetünk számlát és a feladatokat mindig pontosan teljesítettük, az elkövetkezendőkben is ez a célunk” - mondta Dancsó József, majd kijelentette,

„politikai haszonszerzés” vezetheti azokat a felvetéseket, melyek szerint késedelem várható a nyugdíjak folyósításánál.

Az elnök hozzátette: a nyugdíjak kifizetését ugyanolyan pontossággal végzik majd, mint a volt Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásainak folyósítását.

Nem lesz csúszás a nyugdíjakkal novembertől sem Forrás: Mint Images/© Mint Images/Mint Images

A 2016. évi egységes kérelmek kifizetése rendben zajlik, a feladattal június 30-ig kell végezni és már csak néhány tízmilliárd forint kifizetése van hátra. Ezen a héten is több mint húszmilliárd forintot utaltak át a munkatársaink - ismertette Dancsó József.

Idén több mint 175 ezer egységes támogatási kérelem érkezett be, csaknem ötmillió hektárnyi területet érintve. Az állatállomány vonatkozásában közel 450 ezer tehén után igényeltek támogatást. A jogosultsági ellenőrzések után a MÁK október 15-től kezdi meg az előlegek kifizetését - mondta a kincstár elnöke.