Magyar startupok Európa digitális fővárosában

start up vállalkozás
http://www.dreamstime.com/stock-images-businessman-arranging-startup-blocks-desk-cropped-image-image46362784
Vágólapra másolva!
Három magyar startup mutatkozik be a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programja keretében a hétvégén Párizsban, a Future en Seine eseményen a francia digitális ökoszisztéma legjelentősebb szereplői előtt. A Kereskedőház szervezésében panelbeszélgetésre is sor került, melyen európai befektetők, iparági szereplők és döntéshozók ismerhették meg a Visegrádi Négyek innovációs törekvéseit és a mintegy 65 millió fős piacban rejlő üzleti potenciált.
Vágólapra másolva!

Európa digitális fővárosa

Franciaország az innováció és a digitális megoldások területén jelentős eredményeket ért el az elmúlt években. A Future en Seine megtestesíti ezt a fejlődést, hiszen Európa egyik legnagyobb digitális innovációra, smart megoldásokra és kreatíviparra fókuszáló szakmai eseményévé vált.

Idén is mintegy 30.000 szakmai érdeklődő, befektető és szakember képviselteti magát a rendezvényen.


Ebben a rangos és inspiráló nemzetközi környezetben a Magyar Nemzeti Kereskedőház InnoTrade programjának köszönhetően három hazai innovatív vállalkozás is bemutatkozik.

Három magyar startup mutatkozik be Párizsban Forrás: Andreypopov | Dreamstime.com

A Route4U egy olyan alkalmazást fejlesztett, mely a mozgásukban korlátozott közlekedőknek biztosít személyre szabott navigációt járda- és gyalogosátkelő adatok, illetve tömegközlekedési információk alapján. A Sparkon.io szenzorok parkolóhelyekre történő telepítésével egy olyan intelligens megoldást kínál, mely egy átfogó parkolási- és üzemeltető rendszert biztosít felhasználóknak, parkolóhely-tulajdonosoknak, üzemeltetőknek. A PocketGuide GPS alapú audio city guide alkalmazása napjainkban már 150 városban, 18 nyelven nyújt segítséget turistáknak és helyi lakosoknak a látnivalók és a város titkainak megismerésében, valamint az eligazodásban.

Tudás, tehetség, innováció Közép-Európában

A Magyar Nemzeti Kereskedőház panelbeszélgetést szervezett a Future en Seine-hez kapcsolódóan, melynek célja a Visegrádi Négyek, benne Magyarország innovációs és üzleti környezetének, valamint a régióban rejlő lehetőségek bemutatása volt.

A cikk megjelenését az MVM Edison Programja támogatta!