Új amerikai részvényalapot indít a Budapest Alapkezelő

bróker kereskedés befektetés tőzsde pénz részvény kötvény
34696666 - stock traders looking at graphs, indexes and numbers on multiple computer screens
Vágólapra másolva!
Egyre több befektető szeme szegeződik az amerikai részvénypiacra, a nagy érdeklődést látva a Budapest Alapkezelő Budapest USA Részvény Alap néven új amerikai részvényalapot indít.
Vágólapra másolva!

Az alap az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatának részvényeiből válogat, ezért a befektetők olyan nagyvállalatok részvényei közül válogathatnak, mint az

Apple, a Netflix, a Tesla, vagy a Johnson & Johnson.

A Budapest Alapkezelő közleményben azt ígéri, díja a piacon az egyik legalacsonyabb lesz. „Az új részvényalapunk elsősorban azon befektetők számára ajánlott, akik hosszú távon gondolkodnak, és az átlagosnál magasabb hozam érdekében

– mondta Konkoly Miklós vezérigazgató.

Illusztráció 123RF

A befektetők eddigi biztonsági játékának hatására az elmúlt tíz évben jelentősen lecsökkent az alacsony kockázatú eszközökkel elérhető hozampotenciál – mutatott rá az alapkezelő. Az Egyesült Államok piaca 2016 végén a globális piac 53,2 százalékát tette ki, ezzel a legnagyobb szereplőnek számít, ezért is ajánlják az amerikai piacot.

A 2017-es év jól indult a Budapest Alapkezelőnél: április végéig a teljes kezelt vagyon 2 százalékkal 548,6 milliárd forintra emelkedett, míg az alapokban kezelt vagyon 484,1 milliárd forintra nőtt.