Nagyon komoly posztot kapott a Mol egyik vezetője

Vágólapra másolva!
Kelemen Bélát, a Mol csoport üzleti kiválósági központjának jelenlegi alelnökét választották az Európai Kőolaj-finomítók Szervezete elnökévé a következő két évre. 1989-es megalapítása óta ez az első alkalom, hogy a rangos nemzetközi szervezet vezetői pozícióját egy kelet- és közép-európai székhelyű társaság képviselője töltheti be.
Vágólapra másolva!

Az Európai Kőolaj-finomítók Szervezete a finomítói iparág legnagyobb szervezete az Európai Unióban, amely 40 európai társaság - és csaknem az összes, az EU-ban működő finomító érdekeit képviseli. A FuelsEurope (korábban: EUROPIA), az Európai Kőolaj-finomítók Szervezetének divíziója olyan társaságokat tömörít, mint a Shell, az Exxon Mobil, a Total, az OMV és a PKN Orlen. A tagok az EU teljes kőolaj-finomítói kapacitásának csaknem 100 százalékát reprezentálják, valamint az EU üzemanyagpiacának mintegy 75 százalékát.

Kelemen Béla széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a finomítói iparágban, az elmúlt húsz évben vezető pozíciót töltött be a Mol csoportnál. Kelemen Béla jelenleg a Mol csoport Működési Kiválóság szervezet igazgatója, feladata a vállalatcsoport teljes eszközportfóliójának folyamat- és teljesítményfejlesztése. Ez a kinevezés rendkívüli megtiszteltetést jelent, mindent megteszek annak érdekében, hogy eredményesen képviseljem az iparág érdekeit és hatékonyan tudjam támogatni a brüsszeli titkárság működését - mondta Kelemen Béla.

Örömünkre szolgál, hogy mostantól Kelemen Béla tölti be az elnöki tisztséget. A szövetség hatékony működése szempontjából különösen fontos, hogy Béla az igazgatósági tagjaként már jó ideje részt vesz a szervezet munkájában és nagyon széleskörű iparági tapasztalattal rendelkezik
- nyilatkozta John Cooper, a Szövetség ügyvezető igazgatója.