Már adóügyeket is lehet intézni a kormányablakoknál

2017.06.30. 13:41

Holnaptól 12 kormányablaknál lehet adózással kapcsolatos ügyeket intézni, de 2018 végéig a minisztérium szeretné elérni, hogy 91 pultban elérhető lehet az adóügyi ügyfélszolgálat.

Erről Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára beszélt sajtótájékoztatóján. Elmondta, 2017 második felében újabb 15 kormányablakban lesz jelen a NAV, 2018-ig pedig még 64 helyszínt szeretnének ebbe bevonni.

Az adóhatóság teljes körű ügyintézési lehetőséget biztosít a kormányablakokban. Tállai szerint ezzel az ügyfeleknek kevesebb időt, pénzt és energiát kell fordítaniuk az adóügyek intézésére.

Forrás: MTI/Kiss Dániel

Tállai András beszélt arról is, hogy a NAV 3,8 millió embernek készítette el az adóbevallását, és csaknem másfél millió embernek semmit nem kellett tennie adóbevallásával, mégis teljesítette kötelezettségét.

Az új NAV-ügyfélszolgálatok július 1-jével Komlón, Mohácson, Siklóson, Szigetváron, Csornán, Hajdúszoboszlón, Lentiben, Zalaszentgróton, Nyírbátorban, Tiszavasváriban és Pakson kezdik meg működésüket. Várpalotán pedig már van ilyen szolgáltatás.