Nyári esély tábort rendeznek idén harmadik alkalommal hátrányos helyzetű diákoknak Tiszaroffon, ahol pénzügyi és gazdálkodási ismereteket, környezetvédelmet és környezettudatosságot tanulhatnak. A tábort a helyi és a környező településekről származó, mélyszegénységben élő diákok felzárkóztatása érdekében hozta létre a Pénziránytű Alapítvány, a jegybank, a Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány.

Tiszaroffon idén harmadik alkalommal rendezik meg a halmozottan hátrányos helyzetű diákok számára a Pénzügyi Ismeretek Nyári Tábort, amelyen három település (Tiszaroff, Tiszagyenda, Tiszabő) többségében általános- és középiskolás roma tanulói vesznek részt. 

A Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank támogatásával, a Tiszaroffi Református Egyházközség és az Összefogás a Jövőért Alapítvány szervezésében megvalósuló tábor célja a diákok felzárkóztatása, pénzügyi ismereteik bővítése. Idén is közel száz, nehéz körülmények közt élő diák tanulhatott játszva, nyaralás közben a pénz felelős kezeléséről.

A tiszaroffi tábort a szervezők a helyi és a környező településekről származó, mélyszegénységben élő diákok felzárkóztatása érdekében hozták létre, s a program keretein belül különösen nagy hangsúlyt fektetnek a pénzügyi szemléletformálásra és készségfejlesztésre.

A napközis jellegű táborban a diákok tapasztalt általános iskolai tanítók felügyelete alatt tanulhatnak, és a szórakoztató programok mellett gyakorlott pedagógusok vezetésével játékos oktatófoglalkozásokon bővíthetik a pénzhasználathoz kötődő ismereteiket.

Gazdasági ismereteket is tanulnak hátrányos helyzetű gyerekek Tiszaroffon.Forrás: MNB

A foglalkozások során alkalmazott, speciális oktatási tervet és tananyagot a Pénziránytű Alapítvány biztosította a tábor számára. Az általános iskolás korosztály igényei szerint kifejlesztett, családi költségvetéssel, illetve pénzügyi tervezéssel és megtakarítással foglalkozó óraterveket és feladatokat korábban már több ezer pedagógus tesztelte, és a tananyag szakmai színvonalát egyöntetűen kiválóra értékelték. A táborban a pénzügyi, illetve matematikai és logikai foglalkozásokon kívül a diákok drámajátékokon, szituációs gyakorlatokon és fenntarthatósági témákkal foglalkozó beszélgetéseken is részt vehettek.