Komoly megmozdulásra készülnek a tescós dolgozók szombaton, akik magasabb bérekért tüntetnek a Fogarasi úti áruház parkolójában. A szakszervezetek egyelőre nem tudják, pontosan mennyien jönnek el, de az üzletlánc képviselői biztosan ott lesznek – írta pénteki számában a Magyar Hírlap.

„Nagyszabású demonstrációra készülünk, amelynek az a szándéka, hogy egészen Prágáig eljusson a hangunk, a Tesco régiós központjába, ahol a magyar bérekkel kapcsolatos döntések születnek”- mondta a lapnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

A szakszervezetek azért nem tudják, mennyi résztvevőt várhatnak a megmozdulásra, mert az áruházlánc dolgozói mellett civileket és más szakmák képviselőit is várják a parkolóba.

A szombati program híre közel ezer emberhez jutott el, de Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a lapnak, megjegyezte, még nem tudni, a magyarországi Tesco új operatív igazgatója elfogadja-e meghívásukat.
A tüntetők azt tervezik, hogy a demonstráció végén közösen indulnak bevásárolni a Fogarasi úti Tesco-ba, de a cég képviselői ezt valószínűleg nem engedik majd meg.