Drágább lett a kötelező biztosítás

Budapest, 2017. június 29. Helyszínelők dolgoznak 2017. június 29-én a XVII. kerületben, a Pesti út és a Bakancsos utca kereszteződésében, ahol balesetet okozott egy 16 éves fiú, aki előtte egy közlekedési nézeteltérésben fegyverrel fenyegette meg vitapartnerét. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az első fél évben 8,5 százalékkal 34 500 forintra nőtt a személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainak (kgfb) átlagdíja a tavaly első félévi szinthez képest - közölte a Netrisk.hu saját adatai alapján.
Vágólapra másolva!

Az online biztosítási alkusz közleményében kifejti, az összes szerződés közel kétharmadát kitevő évközi, a jármű megvásárlásakor kötött biztosítások átlagára 39 200 forint volt, az évfordulón kötötteké átlagosan 27 400 forint.

Többe kerül a kötelező Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A közleményben Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a növekvő gépjárműforgalom és a személyi sérülésekhez kapcsolódó, gyorsan emelkedő kártérítések miatt megugró kárhányad tette szükségessé a díjak korrekcióját az elmúlt évek rendkívül alacsony szintjéről. Hozzátette ugyanakkor, hogy

ez a mérték Európában továbbra is az egyik legalacsonyabb.

Évközben is számos díjkedvezményt kínálnak a biztosítók, melyek összességében akár harmadával is „lenyomhatják” az adott autóra vonatkozó átlagdíjat. Az évközi váltók 63 százaléka már online rendezi a díjfizetést, és 70 százalékuk egy összegben rendezi a díját.

Az évközi kgfb-szerződéseket tekintve június végéig az Allianz, a K&H, az Union, az Aegon és a Wáberer együttesen az új szerződések 79 százalékát szerezték meg. Közülük két nagy biztosító, az Aegon és az Allianz is „hiányzott” az év végi kampányidőszak top listájáról, ami azt mutatja, hogy ezek a cégek már elsősorban az autósok 66 százalékát érintő évközi időszakra koncentrálnak - derül ki a közleményből.