A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyezte az Erste Bank fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazását. Így tehát, a minősített hitelek forgalmazása a hitelintézet döntésétől függően akár azonnal is megkezdődhet.

Azáltal, hogy az MNB engedélyezte a fogyasztóbarát lakáshitelek forgalmazását az Erste Banknál is, nőtt a minősített termékeket kínálók hitelintézetek köre. Tehát a fogyasztók még több intézmény közül választhatják ki a számukra legszimpatikusabb lakáshitelt.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Tanácsa egy minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderizált,

egyszerűen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitelek elterjesztését tűzte ki céljául. Erre a programra pályázott az Erste Bank Hungary Zrt. is, melyet végül pozitívan bíráltak. Az új minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket igyekeztek úgy kialakítani, hogy az egyre inkább kielégítse a fogyasztói igényeket. A pályázatot május 19-én tették közzé és június 1-től lehett pályázni. 

A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek termékismertetőit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók- írta az MNB közleménye.