Erős női vezető került a brit ITV csatorna élére

2017.07.18. 10:41

Carolyn McCall korábban az EasyJet vezérigazgatója volt, de az uralkodótól is kapott már kitüntetést, most visszatért a televíziózáshoz, ráadásul az Egyesült Királyság egyik legnagyobb műsorszolgáltatójának vezérigazgatójaként.

Az EasyJet vezérigazgatója, Carolyn McCall lesz 2018. január 8-tól az ITV, vagyis az Egyesült Királyság legnagyobb szabadon fogható kereskedelmi műsorszolgáltatójának vezetője. Az ITV piaci részesedése 7 milliárd font, 25 százalékkal több, mint az EasyJeté.

Forrás: AFP/Leon Neal

Carolyn McCall a korábban 2010 óta vezérigazgatói pozícióban lévő Adam Croziert váltja. McCall hét évig volt az EasyJet vezérigazgatója. Korábban már szerzett tapasztalatot médiában a Guardian Media Group vezérigazgatójaként, valamint a Guardian és Observer hírcsatorna tulajdonosaként. 

2013 februárjában a BBC Radio 4 a száz legbefolyásosabb nő közé választotta az Egyesült Királyságban. A Brit Birodalom rendjének hölgyparancsnokává nevezték ki 2016-ban a légiközlekedés szolgáltatásért tett erőfeszítéseinek díjazásaként, melyet hagyományosan a brit uralkodó az újév előestéjén ítél oda. 

Az ITV vezérigazgatójaként McCall válik Nagy-Britannia legerősebb női vezetőjévé a televíziózásban.  A tévésorozatokról és saját gyártású műsorokról ismert műsorszolgáltató – például a Downton Abbey, a Broadchurch, vagy éppen az angol X-Faktor – várhatóan július 26-án közli pénzügyi eredményeit.

Európa legnagyobb fapados légitársasága, az EasyJet nyilatkozata alapján már elkezdték keresni új vezérigazgatójukat McCall helyére.