A Gránit Bank a legmodernebb technológiai követelményeknek megfelelő Gránit VideóBankon keresztül elindította a videó-azonosítással összekapcsolt online számlanyitást. A mai naptól, az ügyfelek az ország bármely területéről tudnak bankszámlát nyitni anélkül, hogy személyesen megjelennének a banknál.

A Gránit Bank a közleményük szerint elindította új, videóbankos azonosításra alapozott online lakossági számlanyitását, és az első számlát éjfél után nem sokkal már meg is nyitották. Az innovatív szolgáltatással Magyarországon először nyitható bankszámla okostelefonon, laptopon vagy asztali számítógépen, bankfiók felkeresése nélkül. A fejlesztés révén lényegesen leegyszerűsödhet a pénzügyek intézése és kényelmesebbé válhat a bankváltás.

A rendszer az asztali gépes elérések mellett mind Android, mind pedig iOS rendszerű okostelefonnal elérhető - olvasható a közleményben.

A megújult Gránit VideóBank a legmodernebb WebRTC kommunikációs technológiára épülve wifi és mobilhálózaton egyaránt jó minőségű titkosított kapcsolatot biztosít, amelynek biztonságát a bank külső és belső fejlesztő csapatai egyedi megoldásokkal tovább erősítették. Olyan egyedi technológia és módszertan került kifejlesztésre, amely az okmányvizsgálat és az ellenőrzés folyamatait a személyes azonosítással teszi egyenértékűvé."- mondta Gáborjáni Szabó Ákos, a Gránit Bank Elektronikus Csatornákért felelős ügyvezető igazgatója.