Négy tonna húst semmisített meg a Nébih, olyan tragikus volt az üzem higiéniai állapota.

Több százezer forintos bírság várhat a húsüzem tulajdonosára, aki csak újabb helyszíni ellenőrzés után nyithat ki. Az üzemben annyira siralmasak voltak az állapotok, hogy a hivatal 3 tételt is kivont a forgalomból.

Az üzem alig két hónapja kapott engedélyt marha- és sertéshús darabolására, valamint a húskészítmény- és előkészített hús előállítására.

Forrás: Nébih

A helyszínre érkező szakembereket elhanyagolt, mocskos körülmények fogadták. A csempe koszos, repedezett volt, a penészes, zsírfoltos és pókhálós falról több helyen pergett a festék. A hűtőtér dohos volt, a padozat pedig erősen szennyezett – részletezte a hivatal.

Az árufogadó térben sörös üvegeket, a csontozó helyiségben kupacba dobált takarítóeszközöket, a magas pályára függesztve műbelet találtak az ellenőrök.