Akadémiát alapított a tőzsde

2017.07.27. 12:37

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) rendkívüli közgyűlésén az alapszabály módosítása mellett határozat született a Budapesti Pénzügyi Akadémia Zrt. (BPA) megalapításáról, mely a BÉT száz százalékos tulajdonában lesz és oktatási tevékenységet lát majd el - közölte a BÉT.

A közgyűlés jóváhagyta a BÉT alapszabályának kiegészítését arra vonatkozóan, hogy a BÉT leányvállalatai működésének nyomon követése, a leányvállalatok gazdálkodásának ellenőrzése, valamint az ilyen társaságok alapítójának/részvényeseinek/tagjainak hatáskörébe tartozó döntések meghozatala, továbbá a Kereskedelmi Választottbírósággal kapcsolatos valamennyi döntés meghozatala a BÉT Igazgatóságának a hatáskörébe tartozzon. 

Budapesti ÉrtéktőzsdeFotó: Szabó Gábor - Origo

A közlemény szerint Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója a Pénzügyi Akadémiáról a közgyűlésen elmondta: a tőzsde ötéves stratégiájának fontos eleme a pénz- és tőkepiaci ismeretek oktatása. Nemzetközi példák alapján a tőkepiac fejlesztése hatékonyabban valósítható meg akkor, ha a pénzügyi kultúra széles körű, a lakossági érdeklődők mellett a szakmai szereplőknek szóló fejlesztése is megvalósul

tette hozzá Végh Richárd. Az új cég létrehozásával erősíteni lehet a pénz- és tőkepiaci képzési tevékenységet, melynek első kurzusai a tervek szerint már idén ősszel elindulhatnak.