Megkezdődött a Green Holidays károsultjainak arányos kifizetése, több száz utasnak utal péntektől az Uniqa. A kárigények viszont meghaladják a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet.

Az Uniqa vezérigazgatója azt mondta, az elmaradt utak károsultjainak jelentős részéhez még a tervezett nyaralásuk előtt eljuthat a kártérítés.

Összesen 734 utast hoztak haza és több ezer telefonhívást, valamint kárbejelentést fogadtak az eset kapcsán az elmúlt hetekben - áll a biztosító közleményében.

AGreen Holidays utazási iroda székhelye a fővárosi Veres Pálné utcábanForrás: MTI/Balogh Zoltán

Kedden jelentették be, hogy a kárigények valószínűleg meghaladják a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet, így a jogos kárigények felét tudják kifizetni. A hazahozatal költségeinek levonása után a keretből mintegy 400 millió forint áll rendelkezésre - tették hozzá. Senki kárigényét nem utasítottak el.

A Green Holidays Kft. július 2-án jelentett fizetésképtelenséget. 569 utas ragadt Törökországban, és hazajutásukhoz a társaság vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító Zrt.-nek kellett segítséget nyújtania. Az Uniqa a biztosítási szerződés feltételei alapján 500 millió forint erejéig teljesíti a Green Holidays irodát terhelő fizetési kötelezettségeket az utasokkal szemben.