Évről évre egyre többen engedhetik meg maguknak a legalább egy hetes nyaralást, ami elsősorban a családok javuló jövedelmi viszonyainak köszönhető- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Rétvári Bence.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai alapján, mely azt vizsgálta, hogy az unió tagországaiban mennyien tudják megengedni maguknak évente a legalább egy hetest nyaralást.

Az adatok azt mutatják, hogy az elmúlt öt évben 15,6 százalékkal nőtt azoknak a magyaroknak az aránya, akiknek van fedezete a nyaralásra. Rétvári Bence ezt a növekedést úgy értékelte, hogy ez az arány messze meghaladja az uniós átlagot.

Forrás: Thinkstock

Az államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt években beindult a gazdasági növekedés, melynek döntő szerepe van abban, hogy már több család tud félretenni pénzt a nyaralásra is. Ezt pedig nagyban segítik a családtámogatási intézkedések, az adócsökkentés, a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés. Sokaknak segítség a nyaralás során az Erzsébet-táborok kedvezményes lehetősége vagy a SZÉP-kártya nyújtotta üdülés.

Ezt a későbbiekben pedig tovább segítik majd az ágazati béremelések, és a minimálbér radikális emelése- mondta az államtitkár.