Az IKEA most már napelemeket is fog árulni

2017.08.04. 15:34

Az IKEA új terméket vezet be, rengeteget lehet spórolni a napelemekkel.

Új termékkel bővíti portfólióját a svéd bútoráruház, napelemeket fog árulni. A napelem és akkumulátor készlet ára 6 925 font lesz, ami 12 év alatt megtérül az IKEA honlapján közzétett nyilatkozat szerint.

Ez átszámolva 2,3 millió forint.

A Solar Battery Storage rendszert a Solar Century Holdings közösen jelentette be a partnereivel szerdán, amely potenciális megtakarítást jelent a villamos energia számlákon. Ennek előnye, hogy a felhasználók a tárolt energiát akkor is használhatják, mikor már lenyugodott a nap.

Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A brit kormány múlt hónapban megjelent nyilatkozata tartalmazza, hogy a fogyasztók 40 milliárd fontot takaríthatnak meg áramszámlájukon a napenergia használatával.Az akkumulátorokban felhasznált lítium-ionok ára már 2010 óta 73 százalékkal esett vissza, és további árcsökkenés is várható.

Az energiaárak már 15 százalékkal emelkedtek idén, soha nem volt ennél jobb idő az ügyfelek számára, hogy visszavegyék az irányítást áramszámlájuk felett, és maximalizálják a megtakarításukat azzal, hogy átváltanak a napenergia használatára és tárolására" – mondta Hege Saebjornsen az IKEA U.K. & Ireland vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK